varberga_centrum_okt2023_23.jpg

VentPartner står för ventilationen i nya Varberga Centrum

VentPartner har fått förtroendet att leverera ventilationen till det spännande projektet Varberga Centrum. Med totalt tre luftbehandlingsaggregat och en "stopp-standard" som innebär flexibilitet för framtida behov, skapar vi en hälsosam och trivsam inomhusmiljö för Varbergas invånare och besökare.

Det nya Varberga Centrum är ett projekt som inte bara förändrar stadssiluetten, utan också lovar att ge invånarna en ny plats att arbeta, handla och bo. Med Peab som totalentreprenör och Sweco som arkitekter, är detta ett ambitiöst projekt som kommer att pågå fram till 2025.

VentPartner har en nyckelroll i projektet, där vår uppgift är att säkerställa en effektiv ventilation som möter höga krav på inomhusklimatet. Projektet är uppdelat i två delar: Nyproduktion av bostäder, där vi levererar en helt färdig ”produkt”,  samt en så kallad "stopp-standard vilket innebär att vi bygger kanalsystem för varje lokal och framtida verksamhet, vilket ger en hög grad av anpassningsbarhet. I det totala projektet installerar vi  tre luftbehandlingsaggregat, ett för bostäderna och två för "stopp-standard".

Bild: Stopp-standard

I nya Varberga Centrum hittar du nio lokaler för butiker, restauranger och olika verksamheter i två våningar. Ovanpå dessa byggs ett åtta våningar högt punkthus med 30 lägenheter från ett till fyra rum och kök. Projektet strävar efter att uppnå Miljöbyggnad Silver vilket bland annat innebär att allt material som används noga registreras i programmet Sunda Hus, för att mäta och kontrollera dess hållbarhet och miljöpåverkan.

Bild: Projektledare Alexander Attia, utsikten från lägenhet

Alexander Attia, projektledare för Varberga Centrum på VentPartner, delar sina tankar om projektet. ”En del utmaningar har dykt upp, inklusive att få in allt material, aggregat och kanaler i byggnaden och att optimera utrymmet i fläktrummen för att uppnå högsta möjliga effektivitet. Men det är inget som montörerna inte löst, de har en otrolig förmåga av lösningsorientering”, berättar Alexander.

Slutbesiktningen för lägenheterna är planerade under vecka 49 och han ser fram emot att snart välkomna de första hyresgästerna till en byggnad med ett inomhusklimat av hög kvalitet, och hoppas att VentPartner kan vara en del av att skapa en bättre vardag för dem.