ventpartner_filipstad-_25.jpg

Energieffektiva lösningar i Filipstads nya simhall

I en tid då badhus och simhallar utvecklas för att möta höga krav på både miljö och energieffektivitet, har Filipstads Simhall blivit en symbol för denna förändring. VentPartner är stolta över sitt samarbete med Filipstads kommun och NCC för att skapa en modern simhall med ett enastående inomhusklimat.

Invigt 1971 har den gamla simhallen i Filipstad tjänat sitt syfte. Nu ersätts den av en toppmodern simhall som erbjuder en 25-meters bassäng med sex banor, en mångsidig multibassäng för simundervisning och rehabilitering, ett familjebad och en avdelning med bastu och varmpool. Dessutom kommer besökare kunna njuta av café, reception och moderna omklädningsrum. Denna simhall är utformad för att möta de högsta kraven på badhuskomfort och miljövänlighet.Bild: Bassängen är på sin plats.

VentPartner är stolta över vårt samarbete med Filipstads kommun och NCC i skapandet av en ny simhall. Den nya simhallen bygger på NCC:s beprövade badhuskoncept, som garanterar ett tryggt, kostnadseffektivt badhus med beständig kvalitet och effektiv drift. Energieffektiva lösningar är i fokus, inklusive optimerad ventilation, vattenrening och installation av solceller.Bild: Från vänster; Jimmy Andersson (Projektutvecklare VentPartner), Ronny Greus (Beställare Filipstads Kommun), Niclas Camarstrand (NCC Bad), Stefan Jonsson (Projektledare VentPartner).

Utöver Filipstads simhall har VentPartner bidragit till flera andra framstående badhusprojekt, till exempel Lugnets Badhus i Falun, Hällefors Badhus och Nya Lögarängsbadet i Västerås. Vårt starka samarbete med NCC har visat sig vara framgångsrikt för alla parter, framför allt för besökarnas komfort.

Vad gäller ventilationen i badhuset så har nya lösningar anpassats till verksamheten. Ett aggregat har försetts med två behandlingszoner för att möta olika behov i två separata poolområden, den höj- och sänkbara poolen och barnpoolen. Detta gör det möjligt att individuellt styra luftflöden och temperaturen i varje område, från ett och samma aggregat, vilket bidrar till besparingar för badhuset. Flera andra spännande lösningar testas i badhuset för att eventuellt kunna ventilera bort trikloramin direkt i anslutning till poolkanterna, något som skulle sänka behovet av den övriga ventilationen i badhuset.

Bild 1: Nya lösningar testas vid skvalpkanten. Bild 2: Barnpoolen

Filipstads Simhall är ett spännande projekt där vi ivrigt arbetar för ett slutgiltigt resultat med fokus på energieffektiva lösningar och optimerad ventilation. Detta projekt är inte bara ett stort steg för Filipstad, det är också ett exempel på hur teknik och innovation kan förändra badhusindustrin för framtiden.

Intresserad av att veta mer? Tveka inte att kontakta Jimmy Andersson eller någon av oss andra på VentPartner.