Filipstads simhall går in i fas två

Filipstad ska få en ny simhall och VentPartner står för luftbehandlingsentreprenaden. Vi har nu fått beställning på att gå vidare till fas två som innefattar produktion och byggande och tackar NCC och Filipstads kommun för förtroendet. 

 

Den förra simhallen, som invigdes 1971, stängdes 15 mars 2019 på grund av att skicket blivit för gammalt och dåligt och beslut togs om att bygga en ny simanläggning. Den nya simhallen ska placeras på samma plats som den tidigare och kommer ha en 25-metersbassäng, en multibassäng för undervisning och rehab, ett familjebad, bastu och varmpool. I entrédelen placeras café, reception och omklädningsrum. Projektet börjar nu med rivning och VentPartners arbete har hittills inneburit att säkerställa att den verksamhet som ska vara kvar i befintlig byggnad får fungerande ventilation.

– Vi möttes av utmaningar i projektet redan från start när det visade sig finnas asbest i installationerna som skulle anpassas utav oss, säger Thed Nilsson, entreprenadchef.

Demonteringen var därmed tvungen att utföras av experter inom rivning och sanering av asbesthaltiga material. Saneringen är nu klar och arbetet kan fortskrida framåt!

 

VentPartner kommer att fortsätta sitt arbete först när den nya simhallen börjat byggas och stort fokus är energieffektiva lösningar där ventilationen optimeras. 

 

Kontakta oss för mer information!

 

Thed Nilsson

Entreprenadchef

VentPartner i Närke AB

073-311 87 91

thed.nilsson@ventpartner.se

 

 

Jimmy Andersson

Projektutvecklare

VentPartner I Västmanland AB

076-279 10 05

jimmy.andersson@ventpartner.se

 

 

 

Illustrationsbild: Liljewall