VentPartner växer i Västerås

Byggbranschen rullar på ungefär som vanligt trots covid-19-utbrottet i världen. Något som VentPartner märker av då det fortfarande finns mycket att göra. För att möta kundernas behov av ventilationslösningar har nu VentPartner anställt två nya medarbetare i Västerås – Johan Ehlin som servicetekniker och Kristian Ani som förstärker teamet på teknik- och kalkylavdelningen.

Johan Ehlin, som började arbeta som servicetekniker hos VentPartner i mitten av april, har god erfarenhet av ventilationsbranschen och har arbetat både på montör- och servicesidan. Utöver rollen som servicetekniker kommer Johan även att arbeta som injusterare av luftflöden i ventilationssystem för att se till att rätt mängd luft hamnar på rätt ställe.

- Jag trivs jättebra i ventilationsbranschen. Inget jobb är det andra likt och det är egentligen det bästa med mitt jobb, att det är så varierande arbetsuppgifter, och alla trevliga kollegor såklart, säger Johan.

Från praktik till anställning

VentPartner försöker ta emot praktikanter så ofta det finns möjlighet, både från gymnasieskolan och yrkeshögskolan, vilket ökar chanserna att få in rätt kompetens på rätt plats i företaget. En av dessa praktikanter är Kristian Ani som erbjöds anställning innan hans nio veckor långa praktik hos VentPartner var slut. Den 1 juni börjar han arbeta med kalkylering av ventilationskostnader på företaget, tre dagar efter avslutad utbildning till ventilationsingenjör.  

- Det känns jättekul att ha fått jobb redan innan studierna är avslutade, och dessutom under dessa svåra tider. Som praktikant hos VentPartner har jag fått en bra överblick över företaget och vad mina kommande arbetsuppgifter innefattar. Under praktiken har jag fått se hur det går till i verkligheten och jag har haft möjlighet att ställa mycket frågor. Det kan annars vara rätt svårt att förstå hur det går till rent praktiskt från skolbänken. Nu ser jag verkligen fram emot att få börja jobba på riktigt, säger Kristian.

VentPartner välkomnar Johan Ehlin och Kristian Ani till sina nya roller på företaget.

27 Maj 2020