simhall-maj-2019-1440x540_avla-ng.jpg

Badhus i Linköping blir ett av VentPartners största jobb någonsin

Bakgrund

Under juni 2019 började byggnationen av Linköpings nya simhall, som beräknas vara avslutad under den senare delen av sommaren 2022. Simhallen kommer att byggas vid Tinnerbäcksbadets södra strand, och omfatta cirka 21 700 kvadratmeter. Byggnaden kommer att ha en stor simbassäng med tävlingsmått och plats för åskådarläktare, en undervisningsbassäng, motionsbassäng, rehab-bassäng och olika avdelningar för lek, träning och avkoppling. När byggnationen är klar så börjar rivningen av den äldre simhallen som byggdes 1965, som ligger i samma område.

En arkitekttävling för gestaltning av den nya simhallen genomfördes 2016 där det vinnande förslaget ”Vågen” ritades av 3XN Arkitekter. Efter tävlingens avgörande bearbetades förslaget för att rymmas inom den framtagna budgeten, därför kommer simhallen att få ett något annorlunda utseende jämfört med hur tävlingsbidraget såg ut, men anläggningens funktioner blir desamma.

Uppdraget

VentPartner har fått i uppdrag att installera ventilationen i den nya simhallen, som blir ett av de största jobben någonsin i företagets 10-åriga historia, med ett ordervärde på 50 miljoner. VentParner är anlitade av Serneke som bygger simhallen på uppdrag av Linköpings kommun och Lejonfastigheter.

VentPartner är just nu inne i projekteringsfasen, själva monteringen av ventilationen väntas ske från sommaren 2020 och framåt.

- Det känns fantastiskt att få vara en del i detta projekt. Jag bor själv i Linköping sedan 1997 och det ska bli väldigt kul att få vara med och ta fram ett nytt landmärke för staden. En utmaning är den relativt korta byggtiden, men vi är vana att jobba under en tajt deadline, säger Andreas Kreü, vd på VentPartner.

11 mars 2020