Två nya ansikten förstärker på montörssidan - Intervju med Emelie

VentPartner Örebro är glada över att ha fått förstärkning av två nya montörer, Margaretha Kåseth och Emelie Reinholdsson. Margaretha började hos oss i oktober och för ett tag sedan gjorde vi en intervju med henne. Nu har vi även ställt några frågor till Emelie.

Hur kommer det sig att du började intressera dig för montöryrket?
Dels för att jag tycker att det är kul att jobba praktiskt i kombination med problemlösning. Min pappa har jobbat inom ventilation och pratat gott om yrket. Han har även berättat att det finns mycket utvecklingsmöjligheter inom branschen, vilket gjorde mig intresserad av yrket.

Har du arbetat som ventilationsmontör tidigare?
Jag började på VentPartner i januari och har inte arbetat med ventilation tidigare. Under dessa två månader har jag fått lära mig något nytt i princip varje dag och jag tycker att det är jätteroligt med variationen som finns i arbetet. Förra veckan fick jag exempelvis förfrågan om att börja som servicetekniker som jag nu ska hoppa på inom en snar framtid, vilket ska bli roligt och utmanande!

Hur är det att arbeta som kvinna i en annars rätt så mansdominerad bransch?
Jag har hittills inte upplevt några negativa aspekter. Än så länge ser jag det som väldigt positivt. Ibland kan jag även känna att jag som kvinna får mer respekt och andra lyssnar på mig på ett annat sätt.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
Det roligaste är att jobbet i sig är praktiskt och att jag även får stanna upp och tänka till. Jag gillar att ett projekt alltid har ett slutresultat. En annan positiv sak är att det finns mycket utvecklingsmöjligheter och att det går att specialisera sig om man skulle vilja det.

18 mars 2019