Från vänster till höger på bilden: Kristoffer Stralström, Robin Boheman, Ulf Bergquist, Andreas Kreü, Klas Larsson, Emil Bergquist, Jimmy Andersson, Tobias Godlund och Gustaf Larsson Ehrenfelt.

Klart: VentPartner blir en del av Instalco

VentPartner-koncernen blir en del av börsnoterade Instalco, en av Nordens ledande installationsföretag inom vs, el, ventilation, kyla och industri. Instalco förvärvar samtliga aktier i VentPartner i Sverige AB, med tillhörande dotterbolag. Tillträde skedde den 1 juli i år.

Ett av Nordens ledande installationsföretag, Instalco, förvärvar nu VentPartner i Sverige AB. Instalco består av en sammanhållen grupp av företag med stark lokal förankring, specialiserad kunskap och lång erfarenhet i branschen. Företaget utför installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland.

– Det här betyder att vi blir ännu starkare. Vi har alltid strävat efter att vara det självklara valet som samarbetspartner när det gäller inomhusklimat och nu tar VentPartner nästa steg i vår resa tillsammans med Instalco. Vi ser nu fram emot att bli en del av Instalco och tillsammans med dess dotterbolag kunna utveckla gemensamma affärer, säger Ulf Bergquist, koncernchef och affärsutvecklare på VentPartner.

Fortsättning på redan stark relation

Instalco omsätter 6,1 miljarder kronor och har 3 200 medarbetare i ett 75-tal bolag i Norden. Företaget samverkar idag mellan sina bolag och mellan teknikområden för att kunna ge attraktiva helhetslösningar för sina kunder. VentPartner och flera bolag i Instalco-koncernen har sedan tidigare starka samarbeten som nu också stärks i och med förvärvet.

– Flera av våra dotterbolag har sedan tidigare ett nära samarbete med VentPartner och tillsammans blir vi nu en större multidisciplinär spelare i Mälardalen, Östergötland och Örebro län. VentPartner blir vårt första riktigt stora bolag inom ventilation vilket gläder oss, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Väst.

VentPartner som startade 2010 har en omsättning på cirka 250 miljoner kronor och 100 anställda. Företaget finns i Linköping, Norrköping, Katrineholm, Västerås, och med huvudkontor i Örebro. I Instalcos förvärv av VentPartner i Sverige AB ingår dotterbolagen VentPartner Närke AB, VentPartner i Östergötland AB, VentPartner i Västmanland AB. Samtliga tidigare delägare i VentPartner blir delägare i Instalco och kommer att fortsätta bygga bolaget tillsammans med medarbetarna.
Tillträde skedde den 1 juli i år.

Kontakt och mer information:

Ulf Bergquist, koncernchef och affärsutvecklare | 070- 627 50 60

02 juli 2020