Citypassagen i Örebro

Citypassagen i Örebro

2018-10-26

Som många i Örebro kanske är bekanta med så bygger just nu Castellum en stor kontorsbyggnad som ligger precis bredvid resecentrum.

På de sammanlagt 7 våningarna ska det få plats så mycket som 1000 arbetsplatser och på markplan en food court med 3 restauranger. Det är ett projekt som vi varit med och arbetat på under i stort sett hela året.

Det är en modern byggnad med en unik design där man valt att lägga aggregaten på källarplan istället för högsta plan, allt för att husets utsida ska kunna se så snygg ut som möjligt. De två stora aggregat som vardera ventilerar 14 500 l/s är placerade i ett gigantiskt fläktrum på källarplan.

Under byggprocessen tar man stor miljöhänsyn och både ventilation samt belysning är behovsstyrt. Det innebär att om ingen är i rummet går ventilationen ned på minimum och skiner solen så att det blir för varmt anpassar sig ventilationen till det med.

Det är ett stort projekt som krävt mycket planering, montörstimmar och så småningom servicetimmar när byggnaden sen ska injusteras och driftsättas. Det har funnits många utmanande moment under projektets gång, utmaningar som vi tagit oss ann och löst tillsammans.

Ett av våra största projekt som ska bli häftigt att få se när det är helt klart, vilket det beräknas vara under mars 2019.

26 oktober 2018