kv-tullen_scb.jpg
Projektnamn: Kv Tullen, Beställare: NA Bygg, Byggherre: Castellum

Kv Tullen

Beställare: NA Bygg

Byggherre: Castellum

Hyresgäst: Region Örebro Län

Byggnadstyp: ROT av kontor och arkiv                            

Storlek: 1 våning (plan 7)

 

pastedGraphic.png

Bakgrund

Våning 7 på fastigheten Kv Tullen totalrenoveras med nya kontor, mötesrum och samlingsytor för att ge plats åt Region Örebro Län, IVO. I samband med renoveringarna byggdes även ett helt nytt arkiv på planet, samt ett befintligt arkiv i källarplan renoverades.

Utmaning

En stor utmaning är husets placering centralt i Örebro, i nära anslutning till Centralstationen, vilket omöjliggjorde en etablering/materialupplag i markplan. Alla leveranser planeras i detalj och fick omgående fraktas upp i bygghissen till plan 7. Entreprenadytan delades upp i mindre sektioner, för att få ett bra flöde för alla yrkesgrupper. 

Resultat

Efter renoveringen kunde IVO flytta in i sina nya fräscha lokaler med ett bra inomhusklimat. I fläktrummen installerades två nya energieffektiva luftbehandlingsaggregat, som betjänar de nyrenoverade ytorna. Ett befintligt aggregat samt delar av kanalsystemet kunde behållas, en klar fördel i ett hållbarhetsperspektiv. Ungefär hälften av befintliga kylbafflar återanvändes i projektet vilket både sparade pengar och minskar klimatavtrycket.

Det nya arkivet på plan 7 fick ett nytt cirkulationsaggregat för individuell klimathållning, med styrning och övervakning av temperatur och fukthalt. I källarplan kompletterades befintligt arkiv med en befuktare, för att även där styra och övervaka temperatur och fukthalt i lokalen.  

Bildkälla: Castellum

Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt

Projektet är hållbarhetsklassat enligt följande kriterier:

Hållbarhetsklassat instalcoprojekt