hagaberg.jpg
Projektnamn: Hagaberg Group, Byggherre: Askersunds kommun, Byggnadstyp: Nybyggnation produktionslokaler: verkstad och kontor.

Hagaberg Group, Askersund

Projektnamn: Hagaberg Group

Beställare: ÅV Bygg

Byggherre: Askersunds kommun

Byggnadstyp: Nybyggnation produktionslokaler

Verkstad och kontor.

Storlek: ca 3500 m²


Bakgrund

Hagaberg Group är det nya bolaget som bildats i sammanslagningen av Hagaberg och Bodins. Företagen tillverkar tillbehör till truckar och nu har verksamheterna sammanstrålat under samma tak. Produktionsprocesserna inom båda bolagen är mycket lika och sammanstrålningen ger stora synergieffekter. De nya industrilokalerna byggs på Ullavis industriområde i Askersund av Askersunds Industrifastigheter AB, som sedan hyr ut till de båda företagen Hagabergs Mekaniska AB och O. Bodins Maskin AB.

Läs mer på: https://www.mynewsdesk.com/se/askersunds_kommun/pressreleases/askersunds-industrifastigheter-bygger-nya-lokaler-till-hagabergs-och-bodins-2966605

 

Utmaning

En av produktionslokalerna är en svetshall med ett eget system för processventilationen. Detta system måste synkroniseras med systemet för komfortventilationen. Under projekteringen utfördes ett flertal möten för att samordna alla installationer och styrningar för att få ordning på den önskade funktionen. 

 

Resultat

Totalt installeras fyra luftbehandlingssystem, helt oberoende av varandra, med energieffektiva aggregat med tillhörande styr- och övervakning. 

Svetshall och produktionshall ventileras och värms av respektive luftbehandlingsaggregat som har kontroll på luftkvalitet och temperatur.

Kontorsdelen ventileras med behovsstyrd ventilation i kontor, konferensrum och gemensamhetslokaler för att minimera energiförbrukningen.

 

För mer information:

Stefan Jonsson, projektledare VentPartner | 070 – 235 29 07

 

Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt

Projektet är hållbarhetsklassat enligt följande kriterier:

Hållbarhetsklassat instalcoprojekt