Illustration: Skanska, Krook & Tjäder.

VentPartner får uppdrag vid Västerviks sjukhus

VentPartner har tecknat avtal med Skanska om att utföra ventilationsarbeten vid bygget av ett nytt hus för specialistpsykiatri vid Västerviks sjukhus. Uppdraget är ett partneringprojekt tillsammans med Skanska, Region Kalmar och övriga samarbetspartners.

Uppdraget för VentPartner har ett ordervärde av cirka 47 miljoner inklusive genomförd projektering. Den nya byggnaden kommer att inrymma lokaler för rättspsykiatri, heldygnsvård och öppen vuxenpsykiatri och omfattar cirka 24 500 kvadratmeter fördelat på åtta våningar.

- Det ska bli fantastiskt roligt att få vara en del av detta projekt och tillsammans med övriga duktiga och drivna personer i projektgruppen producera en funktionell byggnad med högt tekniskt innehåll. Den nya byggnadens placering mitt på sjukhusområdet med pågående verksamhet och trafik runt omkring skapar logistiska utmaningar som blir utmanande för oss att lösa, säger Viktor Rinaldo, projektledare på VentPartner.

Projektet ska utföras i partnering med inblandade aktörer i nära och öppet samarbete med målet att gemensamt skapa lokaler med läkande miljö för att bidra till en specialistpsykiatri i framkant.